Wilt u een meer gevarieerde WordPress Contributor-community zien? Wij ook.

De missie van WordPress is het democratiseren van publiceren: om het iedereen mogelijk te maken – ongeacht hun achtergrond, locatie of identiteit – om hun ideeën op internet tot leven te brengen. Deze missie inspireert duizenden vrijwilligers over de hele wereld om bij te dragen aan het open source-project van WordPress en de software te bouwen en ondersteunen die dit mogelijk maakt.

Maar zoals in de meeste technologieorganisaties, de mensen die werken aan WordPress is niet altijd representatief voor alle mensen die gebruik WordPress. De meerderheid van WordPress-kernontwikkelaars, conferentieluidsprekers en andere vrijwilligers zijn jonge mannen. Dat is waar de WordPress Divers Speaker Training Working Group uitkomt.

Barrières opheffen

Een groep van WordPress community organisatoren en vrijwilligers, geleid door freelance ontwikkelaar Jill Binder, werkt eraan dit te veranderen. Ze hebben een werkplaats die vrouwen en andere mensen traint van traditioneel ondervertegenwoordigde groepen in technologie die graag op congressen en WordCamps willen presenteren. Deze trainingsevenementen worden georganiseerd door lokale WordPress Meetup-groepen en zijn altijd volledig gratis.

Kleine groepen vrouwen die in cirkels zitten, praten en papier vasthouden
WordPress Vancouver Speaker Training Workshop, 2015

De workshops helpen aanwezigen enkele van de veel voorkomende barrières en angsten ondervertegenwoordigd die mensen hebben in het openbaar aan het woord: "Ik weet niet waarover ik het kan hebben." "Ik ben geen expert." "Ik weet niet hoe ik moet schrijven een voorstel. "" Ik weet niet hoe ik een presentatie moet maken. "" Ik heb geen enkele ervaring met het spreken voor groepen. "

In 2018 ondersteunde en adviseerde de groep 55 WordPress-communities in 26 verschillende landen. Nieuwe sprekers werden getraind in 12 verschillende WordPress meetup-groepen in de VS, Canada, Brazilië, Zuid-Afrika en Venezuela.

Alle gemeenschappen die deze workshop hielden, ervoeren een echte verandering in het sprekersrooster voor hun jaarlijkse conferenties; veel van hun WordCamps gingen van het hebben van 10% vrouwelijke sprekers tot het hebben van 50% of meer vrouwelijke sprekers in minder dan een jaar. In 2017 had Seattle 60% vrouwelijke sprekers en in 2018 had Vancouver 63%.

Waarom WordCamps?

Een vrouw met een microfoon, voor een heleboel mensen met opgeheven handen.
Jill Binder, sprekend op een WordCamp

Spreken bij WordCamps is een consistent pad naar leiderschap in de WordPress-gemeenschap, dus het hebben van meer diverse sprekers ondersteunt direct het doel van meer divers leiderschap in het open source project van WordPress. WordCamps zijn waar veel WordPress-enthousiastelingen ervoor kiezen om professionals te worden. Wanneer meer mensen sprekers zoals zij op het podium zien en zich welkom voelen in de gemeenschap, neemt een meer diverse groep mensen deel aan het WordPress-project.

Wanneer WordPress-evenementen diverser zijn, het WordPress-project wordt diverser – wat WordPress voor meer mensen beter maakt.

Help ons dit werk te laten groeien

Jill startte begin 2018 de Divers Speaker Training Working Group en wijdde een jaar aan het opleiden van facilitators en ondersteunende organisatoren als een onbetaalde vrijwilliger.

Dit jaar heeft Automattic zich aangemeld als een 50% -sponsor van Jill Binder's diverse spreker outreach en trainingswerk. Haar werk heeft nu al een merkbare invloed op het WordPress-project en we willen deze training wereldwijd zo toegankelijk mogelijk maken voor WordCamps. Zoals alles dat het waard is om te doen, is dit een marathon en geen sprint – het zal tijd kosten om een ​​meer gevarieerde bijdragepool te zien – maar we zijn toegewijd om ervoor te zorgen dat dit noodzakelijke grondwerk gebeurt.

Zou je willen helpen de diversiteit van het WordPress-project te bevorderen? Automattic nodigt geïnteresseerde partners uit om de andere 50% van de projectkosten op te halen. Neem contact op met Jill vandaag!