Wei Xuan, de trainer met de koorjongen kijkt.

Onlangs had ik mijn eerste bokswedstrijd in Pride of Singapore 1 van Champs Boxing Series. Ik ben blij dat ik in staat ben om een ​​goed gevecht aan te gaan en de overwinning te behalen. Betrokken zijn bij de vechtsport begon al in 2014 toen ik gewoon een vechtfan was en zowel vechtpartijen als mixed martial arts-gevechten volgde. Ik heb altijd hoop om te ervaren welke vechters door moeten gaan om hun handen omhoog te krijgen aan het einde van het gevecht.

Ik ging mee met kanoën als mijn interessegroep in Polytechnic, omdat het iets was dat me interesseerde omdat het een sport was die is niet erg beschikbaar. Ik besefte echter al snel dat ik niet echt geinteresseerd was in kanoën, omdat ik altijd naar de vechtsporten online kijk, maar niet naar de sport waarin ik momenteel sta. Ik heb met sommige van mijn vrienden hierover gesproken en ze stelden voor dat ik moest doen Iets wat ik leuk vind als ik het nog kan, heb ik in de toekomst misschien geen kans als ik ouder ben. Ik besloot om te stoppen met kano en besloot om boksen als een serieuze hobby te behandelen. Ik ging toen bij Legends Fight Sport.

Na een training van 8-9 maanden bedacht Champs Boxing Series Pride of Singapore 1 voor amateur-boksers van alle niveaus om zichzelf in de ring te testen. Zonder aarzeling heb ik me aangemeld om deel te nemen aan het evenement omdat de kans om te ervaren dat ik in de ring ben eindelijk aan mij wordt gepresenteerd.

De voorbereiding van Pride of Singapore 1 was een achtbaanrit. Er zijn ook veel goede trainingsdagen en slechte dagen. Er was een periode waarin ik constant ziek werd, wat een verstoring van mijn training veroorzaakte. Dat heeft wel een negatief effect op hoe ik me mentaal voel, maar ik overwin het snel omdat ik weet dat ik er niets aan kan doen, in plaats daarvan moet ik me concentreren op het beste uit de tijd maken om me voor te bereiden op het evenement.

Gewicht snijden … oh mijn god, dat is waarschijnlijk het moeilijkste gevecht voor mij! Hoewel ik slechts 4 kg hoef te verliezen om in de categorie vlieggewicht te komen, zou ik mijn inname van voedsel veel moeten beperken omdat ik van eten houd en meestal eet als ik me verveel. Vechtweek was waarschijnlijk de moeilijkste omdat ik hongerig naar bed ga en uiteindelijk laat in de nacht opblij. Terwijl ik wakker ben, kijk ik vaak naar kookshows op internet; gebakken kip was het eerste wat ik na het evenement wilde opslokken!

Ik ben blij dat de leden en ik dichterbij zijn gekomen tijdens de voorbereiding van Pride of Singapore 1. We gaan meer met elkaar in contact, organiseren samen trainingen en voortdurend elkaar motiveren om onszelf te pushen tijdens de training. Deze brachten een sterk gevoel van kameraadschap teweeg onder elkaar, waardoor we ons beter voorbereiden, vooral tijdens lange slopende trainingssessies.

Kom wedstrijddag, ik voelde me over het algemeen kalm en ontspannen, maar de angst begint dichterbij mijn gevecht te komen. resulteerde in het maken van meerdere uitstapjes naar de heren. Godzijdank stopte het op tijd. Voordat ik het weet, was ik al aan het wandelen naar de ring …

59E4A9DC-0F11-4641-B4C4-05C86A16B271
Alles lijkt vanaf nu automatisch plaats te vinden. Toen de eerste bel ging, voelde het alsof ik mezelf aan het gadeslaan was. Daarin was voor mij iets onwerkelijks en het is moeilijk voor me om uit te leggen wat dat gevoel destijds was. Maar ik geniet van mijn tijd als de ring, hoewel ik net drie zware rondes heb meegemaakt en momenten had waarop ik mezelf moest pushen om te blijven slaan om het gevecht te beëindigen. Ik voelde dat alles in slow motion bewoog!

Na het gevecht, voelde ik me gewoon trots op mezelf en dankbaar dat ik een geweldige ervaring in de ring beleefde, omdat ik weet dat ik mijn best heb gedaan voor de mensen die kwamen opdagen voor het evenement. Bedankt voor het komen van de jongens!

Toen het werd aangekondigd, kreeg ik de overwinning, ik zat in de negende hemel en voelde me opgelucht. Hoewel mijn gezicht geen opwinding vertoonde, probeerde ik mezelf te beheersen om te voorkomen dat het erop leek dat een kind cadeautjes kreeg tijdens Kerstmis omdat er camera's waren en ik toch koel moest blijven. Het was leuk van mijn tegenstander om me te feliciteren met mijn overwinning nadat we elkaar gewoon sloegen en we elkaar op onze sociale media volgden. Dit toont aan dat we, ondanks tegenstanders in de ring, na het gevecht toch nog steeds elkaar respecteren. Pride of Singapore 1 is een katalysator voor het ontwikkelen van een hechte gemeenschap onder de boksers in Singapore!

Momenteel doe ik mijn polytechnische stage in Legends Fight Sports als assistent-coach. Ik vind vreugde in het delen van de kennis en ervaring die ik heb opgedaan in de sport. Bovendien ben ik ook gepassioneerd door mensen die graag willen leren. Met de ervaring die ik heb opgedaan met Pride of Singapore 1 en begeleiding van de andere coaches en vechters van teamleden bij Legends, heb ik het gevoel dat ik zal blijven leren en teruggeven aan iedereen in de sportschool.

Mijn reis gaat verder en Ik hoop dat ik snel met jullie kan communiceren! Handen omhoog! Tot ziens bij Legends.

427F53F1-A7BF-444B-BA6B-23074BA8F097.jpeg