Wat hebben de Gracie's eigenlijk bijgedragen aan jiu-jitsu?


Ik vraag dit hier omdat ik denk dat het een betere plaats is, omdat het dichter bij de oorsprong ligt dan bij r / bjj. Het verhaal gaat zoiets als Mitsuyo Maeda leerde Helio en Carlos Gracie. Dus hebben de Gracie's gewoon hun naam erop gezet en het op de markt gebracht of hebben ze eigenlijk veel nieuwe technieken bedacht en veranderd wat er werd gedaan?

Als ze met technieken kwamen, welke?

Ik begrijp dat jiu-jitsu sinds 1993 is geëvolueerd en dat er veel nieuwe technieken zijn, maar ik ben alleen geïnteresseerd in de geschiedenis, want als ik video's zoals deze bekijk, [Kosen judo](https://www.youtube.com/watch?v=Q_8toXeCbiU) Het lijkt erop dat de Gracie's hun naam erop hebben geslagen en me een verwarrend verhaal hebben nagelaten om te vertellen hoe de verschillen te beschrijven aan iemand tussen judo, bjj en jiu-jitsu.View Reddit by eslinsiderView Source