Wanneer ervaren vrouwelijke ingenieurs op zoek zijn naar nieuwe banen, geven ze prioriteit aan vertrouwen en groei


Hoe kunnen we de genderrepresentatie in software-engineering vergroten?

Ons Developer Hiring Experience-team heeft dit onderwerp geanalyseerd in een recent onderzoek naar gebruikersonderzoek. Het probleem resoneerde met vrouwelijke ingenieurs en een sterke respons stelde het team in staat om een ​​dieper inzicht te krijgen dan momenteel beschikbaar is bij online onderzoeksprojecten.

Eenenzeventig ingenieurs die zich als vrouw of niet-binair identificeerden, reageerden op ons verzoek om feedback. Uit die pool hebben 24 een vervolgonderzoek beantwoord en hebben we diepte-interviews gehouden met 14 mensen. Dit was een zeer bekwame groep, waarvan de meerderheid meer dan 10 jaar in softwareontwikkeling werkte.

Hoewel sommige bevindingen overeenkwamen met onze verwachtingen, hebben we toch enkele verrassingen blootgelegd.

The Job Hunt

Bij de eerste banenjacht bleken de respondenten sterk te vertrouwen op hun bestaande netwerken en op persoonlijk bereik van bedrijven.

Als ze geen bestaande relatie hebben met een bedrijf, zullen ze dit waarschijnlijk onderzoeken op rode vlaggen voordat ze een aanvraag indienen. Functiebeschrijvingen worden doorzocht op elke ontmoedigende taal, bijvoorbeeld als beschrijvingen van ouderschapsverlof alleen betrekking hebben op moeders. Informatie – over de functie, het salaris, het team en het aanwervingsproces – is cruciaal voor het aanmoedigen van sollicitaties.

Stack Overflow is een populaire bron voor het zoeken naar banen; terwijl Glassdoor wordt gezien als minder nuttig en meer als een ontluchtingsforum voor voormalige werknemers of niet-geslaagde kandidaten.

Het wervingsproces

De meest gunstige wervingsprocessen vertegenwoordigen een groeimogelijkheid in plaats van louter evaluatief te zijn. Communicatie en reactievermogen zijn belangrijk, evenals de zichtbaarheid van andere vrouwen binnen het team. Voor sommige deelnemers wordt interviewen gezien als een vaardigheid om te onderhouden. Deze ontwikkelaars houden voortdurend vacatures in de gaten om op de hoogte te blijven van hun opties. De kans op groei was echter de meest voorkomende reden om daadwerkelijk een huidige positie te verlaten.

Werktevredenheid

Consequent in staat zijn om impact te hebben, inclusief leiderschapskansen, viel op als belangrijk; als dit ontbreekt, zullen ervaren vrouwelijke ingenieurs waarschijnlijk een nieuwe baan zoeken. Ontevredenheid kan ook worden veroorzaakt door op het managementpad te worden geduwd en te moeten vechten om zich te blijven concentreren op technisch werk.

Uit de gegevens bleek dat vrouwen op zoek zijn naar meer gemeenschappen die zich richten op het verbinden met andere vrouwen op senior niveau, en rond meer technische onderwerpen. Bezorgdheid over online intimidatie kan vrouwen afschrikken bij het proberen hun netwerk online op te bouwen.

Veranderingen bij Automattic

We werken aan Automattic's employer branding om onze bevindingen weer te geven. We zijn bezig bronnen te verzamelen om het werk bij Automattic beter te beschrijven, en we moedigen bestaande ontwikkelaars aan om hun zichtbaarheid buiten het bedrijf te vergroten – hetzij door te schrijven of door deel te nemen aan hun communities.

In vacatures hebben we alle gameplay of taal verwijderd die de nadruk legt op aanwerving als een competitief proces – we vermelden bijvoorbeeld niet langer het sollicitatievolume. In plaats daarvan wijzen vacatures op leer- en carrièremogelijkheden voor de kandidaat. Het toevoegen van de term "Senior" aan berichten wordt ook getest. Hoewel dit een functieladder impliceert die hier niet noodzakelijkerwijs bestaat, heeft het onderzoek duidelijk gemaakt dat de afwezigheid ervan de boodschap heeft verzonden dat alle functies middenrollen zijn, zonder het pad naar groei waar vrouwelijke kandidaten naar op zoek zijn.

We beheren ook de verwachtingen van de kandidaten door het hele wervingsproces transparanter te maken en hebben een openbare pagina overzicht van het wervingsproces.

We hebben het voor geïnteresseerde aanvragers gemakkelijker gemaakt om informele chats met andere vrouwen bij Automattic te houden. We bieden kandidaten ook de mogelijkheid voor een-op-een gesprekken met een lid van het Developer Experience-team tijdens de laatste fasen van het aannemen; dit is begonnen met te weinig geïndexeerde kandidaten, maar om het voor iedereen uit te rollen. Deze chats vinden plaats buiten het formele aanwervingsproces om de sollicitant de gelegenheid te geven om eventuele vragen te stellen en het bedrijf om hun carrièredoelen en motivatie beter te begrijpen.

We volgen de geboekte vooruitgang en zijn verheugd dat we gegevens kunnen bijdragen aan het gebied van gendervertegenwoordiging in engineering. Als u ons onderzoek nader wilt bekijken, doe dat dan lees de meer gedetailleerde beschrijving op onze ontwikkelaarsblogof download de PDF!

Wil je weten welke functies er momenteel open staan ​​bij Automattic? We nemen altijd aan.Source link