Waarom zijn er niet meer judoka's in vechtspellen?


Oké, laten we een pauze nemen tijdens de judowereld en nadenken over games. Ik denk dat veel redditors hier ouder zijn dan videogames, dus misschien zullen deze dingen nogal vreemd voor hen zijn, maar ik vond het een interessant onderwerp.

Dus voor degenen onder jullie die het niet weten, de overgrote meerderheid van hen (vechtspellen) wordt gemaakt door de Japanners. En in de overgrote meerderheid van hen is de hoofdpersoon een karateka. En in feite brokkelt het genre af onder het aantal karateka's. Maar het is logisch, karate is een Japanse discipline en het is redelijk goed afgerond in zijn concept, dus het past goed bij centrale personages.

En op een gebruikelijke Japanse manier passen veel personages op een bepaald archetype. Er zijn bijna altijd een bokser, een nak muay, een worstelaar, een kungfu-artiest enz. Maar er is bijna geen judoka te zien! In feite is de enige die ik ken [Goro Daimon](https://vignette.wikia.nocookie.net/snk/images/5/5f/Goro-kofXIII.jpg/revision/latest?cb=20100426200621) uit de King of Fighters-serie.

In vechtspellen is er het archetype van 'grapplers', die meestal groter, langzamer en resistenter zijn dan alle anderen en hun gameplay draait voornamelijk rond, je raadt het al, gooien.

Dus de Japs zijn dol op pro-worstelen, vandaar dat er zoveel worstelaars inspiratie halen bij Hulk Hogan naar Andre, de reus of zelfs Tiger Mask of Rey Mysterio. En elke krijgskunst krijgt zijn aandeel met minstens één personage, soms duistere. Sambo heeft [Abel](https://vignette.wikia.nocookie.net/streetfighter/images/2/2d/Sf4-abel.jpg/revision/latest?cb=20080502180954), Braziliaanse jujitsu heeft [Laura](https://image.redbull.com/rbcom/010/2016-12-24/1331836440607_2/0100/0/1/laura-ken-street-fighter-5-saison-2-changements.png), vang worstelen heeft de beruchte [Zangief](Http://www.revoltech.fr/images/vignettes/SF-004_orig.jpg). Zoveel grappling arts.

Maar judo is vrijwel nergens te bekennen! En het is een van de meest beruchte Japanse gevechtskunsten! Dus hoe komt het?View Reddit by Docteur_PikachuView Source