Vraag over strategie / leren voor een kleinere judoka tegen grotere


Ik weeg ~ 64kg / 140lbs, sta 164 cm / 5'4 "op.

** TLDR: verstom ik mijn begrip van fundamentele judoconcepten (elementen van een worp) door me sterk te richten op kumi kata, onconventionele handgrepen te nemen (meestal 2-op-1's / dezelfde zijkraag en mouw), constant kleine aanvallen te spammen? * * Ik heb het gevoel dat mijn judo veel Amerikaanse worstelementen bevat, in die zin dat ik constant probeer te werken, handgevecht, ik probeer mijn tegenstander te schudden / laat ze in cirkels bewegen, maar mijn dilemma is dat IDK of ik moet schalen omhoog mijn inspanning gebaseerd op hun grootte of ik zou moeten proberen om hun ritme meer of allebei natuurlijk te manipuleren.

** Wat extra achtergrond **
Een signaal volgen [Jimmy Pedro](https://youtu.be/O2tUUpLfCjo?t=27s), ik heb geprobeerd, via tai sabaki en onconventionele handgrepen, om mijn partners nooit recht voor me te laten staan, vooral niet met ai yotsu of een riem / overheadgreep. Mijn partners kunnen 20-50 + lbs (10-20kg) op mij hebben. Ik zie hoe onderbrekend ritme, zoals met ashi waza bijvoorbeeld, geen maat / sterkte nodig heeft, maar ik heb het gevoel alsof ik met vuur speel als ik mijn fijnere inzicht niet heb.

Bewerken: veranderde Russisch naar 2on1 om verwarring te voorkomenView Reddit by baboytalagaView Source