Voeg een postcarrousel toe en sluit binnen enkele seconden een podcastspeler in met onze twee nieuwste blokken


De WordPress-editor blijft zijn bibliotheek van blokken uitbreiden, en voegt regelmatig nieuwe en opwindende functionaliteit toe aan websites. Na een oogst van nieuwe bedrijfsgerelateerde blokken vorige maand zullen onze meest recente toevoegingen een beroep doen op drie gemeenschappen die we ons na aan het hart liggen: podcasters, podcastliefhebbers en bloggers.

Gebruik het Podcast Player-blok om het woord over je favoriete afleveringen te verspreiden

Podcasts zijn al enkele jaren een niet te stoppen culturele kracht – en het formaat lijkt de laatste maanden alleen maar populairder te zijn geworden, omdat zo velen van ons thuis zijn en op zoek zijn naar entertainment en (af en toe?) Verlichting.

Ben jij een podcaster? Voeg het Podcast Player-blok toe om je passieproject met je bezoekers te delen en de nieuwste afleveringen van je podcast in te bedden in elke post of pagina op je website. Als je nog geen podcast hebt gelanceerd (voorlopig toch), maar nog steeds een fervent luisteraar bent, kun je nu afleveringen van shows van anderen insluiten in je eigen inhoud, zodat lezers ernaar kunnen luisteren zonder je site ooit te verlaten.

Zodra je het Podcast Player-blok hebt gekozen uit de beschikbare blokken in de editor, heb je geen speciale codes of ingesloten links meer nodig. De enige informatie die u hoeft te verstrekken, is de RSS-feed-URL van de podcast (weet u niet zeker waar u deze kunt vinden? De informatie is direct beschikbaar op het podcast-platform van uw voorkeur.) Zo ziet de podcast-speler eruit op uw site – het voorbeeld hieronder bevat de nieuwste aflevering op de Gedistribueerde podcast, georganiseerd door Matt Mullenweg, CEO van Automattic:

Aflevering 20: Adam Gazzaley over de afgeleid geest tijdens een crisis


Gedistribueerd, met Matt Mullenweg  1. Aflevering 20: Adam Gazzaley over de afgeleid geest tijdens een crisis

{"attributen": {"url": "https: / / distributed.blog / categorie / podcast / feed /", "itemsToShow": 1, "showEpisodeDescription": false, "showCoverArt": true }, "title": "Gedistribueerd, met Matt Mullenweg", "link": "https: / / distributed.blog /", "cover": "https: / / i1.wp.com / distributed.blog / wp-content / uploads / 2019 / 05 /distributed_cover.jpg? fit = 3000% 2C3000 & ssl = 1 "," tracks ":[{“id”:”podcast-track-1″,”link”:”https://distributed.blog/2020/04/29/adam-gazzaley-distracted-mind/”,”src”:”https://distributed.blog/wp-content/uploads/2020/04/distributed-episode-20-with-adam-gazzaley.mp3″,”type”:”audio/mpeg”,”description”:”Matt Mullenweg speaks with neuroscientist Dr. Adam Gazzaley, co-author of the book The Distracted Mind: Ancient Brains in a High-Tech World, about how our brains work, particularly during times like the current pandemic. How does the brain handle internal and external stimuli, and what do we know about the effect of practices like meditation, exercise, nutrition, and sleep?”,”title”:”Episode 20: Adam Gazzaley on the Distracted Mind During a Crisis”}], "playerId": "jetpack-podcast-player-block-1"}

(function (instanceId) {
document.getElementById (instanceId) .classList.remove ('is-standaard');
window.jetpackPodcastPlayers = (window.jetpackPodcastPlayers ||[]);
window.jetpackPodcastPlayers.push (instanceId);
}) ("jetpack-podcast-player-block-1");

Je kunt het Podcast Player-blok op een aantal manieren aanpassen, van het specificeren van de meest recente afleveringen om weer te geven, tot het beslissen of je de beschrijving van elke aflevering wel of niet wilt weergeven. Of u nu uw eigen podcast of die van iemand anders gebruikt, u kunt de beleving van de luisteraar op uw site ontwerpen. Meer informatie over het toevoegen en aanpassen van het Podcast-afleveringblok.

Houd lezers aan het lezen met het Post Carousel-blok

Vroeg of laat komen zowel ervaren bloggers als nieuwere makers met een soortgelijk probleem te maken: regelmatig publiceren helpt je publiek te stimuleren (en geeft je ook een SEO-boost), maar maakt ook oudere berichten moeilijker te vinden.

Het Post Carousel-blok komt te hulp en biedt een gemakkelijke toegang tot de schatten in de archieven van je blog.

Voeg het Post Carousel-blok toe aan een bericht of pagina op uw site om bezoekers aan te moedigen meer berichten te verkennen (het blok toont standaard uw meest recente berichten). Om een ​​post in de carrousel te laten zien, moet deze een uitgelichte afbeelding hebben; het idee is om lezers te betrekken en te verleiden met sterke beelden waarop ze willen klikken. Om een ​​voorproefje te krijgen van de carrousel in actie, hier is er een die de vijf meest recente berichten op de WordPress.com-blog benadrukt:

Voor een meer samengestelde ervaring kun je aanpassen wat de postcarrousel laat zien. Een bericht over uw bloemkool-taco-recept kan een carrousel vereisen waarin andere recepten worden weergegeven die de tag 'veganistisch' of de categorie delen. Als u een online tijdschrift met meerdere auteurs runt, overweeg dan om andere verhalen van dezelfde bijdrager te presenteren. U kunt ook configureren hoeveel items elke carrousel weergeeft en of deze automatisch van de ene aanbevolen post naar de andere glijdt (naast andere opties). Meer informatie over het toevoegen en aanpassen van het Post Carousel-blok.


We hopen dat je deze twee nieuwe blokken eens probeert – laat een reactie achter als je vragen hebt of als je een link wilt delen naar een bericht waar je ze al hebt gebruikt.Source link