Verdere gedachten over crashpads


(Repost van Dave's thread voor zichtbaarheid / discussie).

Dus volledige openbaarmaking: we trainen 95% van onze worpen hier op crashmats … en hebben dit de afgelopen 12 jaar gedaan. Tatami op beton zuigt.

IMHO, crashpads zijn een absolute redding voor het behoud van beginners, volwassenen en kinderen. Bovendien verhogen ze het aantal valpartijen in een nacht aanzienlijk, waardoor de werpvaardigheid sneller stijgt. Ik heb eens conservatief iets berekend als 144.000 valpartijen in een periode van 10 jaar (100 vallen per nacht, drie nachten per week, 48 weken per jaar, 10 jaar).

Iedereen neemt aan dat je gewoon de crashmat naar beneden gooit, er voor staat en er dan op gooit. Niet zo. Soms gooi je zijwaarts. Soms gooi je de hoek uit. Soms gooi je diagonaal, of spindel etc. Dit is een oud voorbeeld van werken met taiotoshi (sorry, ik struikelde over deze: het is altijd de manier waarop er een camera op je staat)

Crashmats zijn geweldig voor Kake (de worp).

Waar crashmats NIET goed voor zijn, zijn opstellingen … omdat de meeste worpen op botsplaten aannemen dat je ze al op de een of andere manier hebt verplaatst naar de perfecte positie, grip hebt gewonnen, uit balans bent geraakt en nu gewoon moet gooien.

Bijv .: dit is NIET hoe Tsuri Goshi IRL … gebeurt, maar het IS hoe een deel te oefenen (de sprong erin).

Zolang je je hiervan bewust bent, is het beoefenen van crashmat fantastisch, veilig en productief.

PS:
Uchikomi- en bewegende uchikomi – hiermee kun je kuzushi en tsukuri aanspreken. En – duh – Randori (alle soorten)

PPS: hier posten om een ​​discussie op gang te brengen over oefeningen, ideeën en nieuwe toepassingen van crashmattenView Reddit by bozo78View Source