THE BODPOD – Wat het is en hoe de gegevens te gebruiken om de prestaties te verbeterenDag Allemaal!
Ik ging onlangs naar het Memorial Hermann Ironman Institute Human Performance Lab voor een paar verschillende tests die ze aanbieden. Ik woonde eigenlijk JUIST VOLGENDE DEUR, en toen ik dat deed, had ik geen idee hoe geweldig deze plek was. Ik ben er nu een paar keer geweest voor verschillende evenementen van Trail Racing Over Texas, en het is zoveel meer dan een sportgeneeskliniek. Natuurlijk kun je daar PT krijgen, maar je kunt ook kracht en conditionering doen, een sportdiëtiste (#dreamjob) raadplegen en allerlei gekke tests krijgen om in je training te bellen. Kortom, ze hebben betrekking op alle aspecten van de prestaties om je een betere atleet te maken.
Toen ik naar binnen ging, deed ik een lactaattest en zat in de Bodpod met Kimberly Gandler, een biomechanicus en inspanningsfysioloog die de leiding heeft over veel testen en die ook super ontzagwekkend is. Deze post is opgedragen aan de Bodpod, die eruit ziet als een mix tussen een persoonlijk ruimteschip en een gigantisch ei; maar dat is echt een apparaat om lichaamssamenstelling te meten.
Waarom lichaamssamenstelling belangrijk is
Voor iedereen: in de klinische praktijk gebruiken we gewicht als een indicator voor ziekterisico (uw BMI, oftewel gewicht voor lengte, is een simplistische maatregel die op een populatiebrekend niveau kan wijzen op het risico op chronische ziekten zoals atherosclerose en diabetes type 2). Gewicht zegt echter niet het hele verhaal: wat dat gewicht is samengesteld uit zaken! Meer spieren zullen ertoe leiden dat een persoon meer weegt, maar draagt ​​niet hetzelfde ziekterisico dat meer vet doet. Evenzo kan een persoon met een "gezond gewicht" die weinig spieren heeft maar een heleboel vet een verhoogd risico lopen in vergelijking met anderen met een vergelijkbare BMI! Als u weet hoeveel vet u heeft, kunt u uw gezondheid veel beter begrijpen dan alleen uw gewicht kennen. We kunnen het gewoon niet zo gemakkelijk meten, dus het wordt minder vaak gebruikt.
Voor atleten: voor duursporters zoals ikzelf, minder wegen maakt je sneller. Als je weet hoeveel lichaamsvet je hebt, kun je bepalen of het een goed idee is om een ​​klein beetje te verliezen om de racetijden te verbeteren. Aan de andere kant is het vrij gewoon voor sporters om in bepaalde sporten te mager te worden, wat het risico op veel erg vreselijke dingen vergroot. Een gezond bereik behouden is cruciaal voor succes op lange termijn. Voor atleten in andere sporten is het vergroten van de vetvrije massa (ook bekend als spier) een enorm doel om de kracht te vergroten, of misschien gewoon voor esthetiek als ze een figuurconcurrent zijn. Het hebben van harde cijfers is een objectieve manier om te bepalen of hun eet- en oefenroutines succesvol zijn in het bereiken van de doelen die ze hebben uiteengezet.
Wat te verwachten
De Bodpod neemt bijna geen tijd in beslag – waarschijnlijk 20 minuten van binnenlopen tot verlaten, met een gedetailleerde uitleg van wat de uitlezing betekent. Je moet minstens twee uur vasten en zo min mogelijk dragen. Dat betekende voor mij spandexshorts en een sportbeha. Je krijgt een hilarische pet te dragen (zie onderstaande foto) en je wordt gewogen op een weegschaal die op het apparaat is aangesloten voordat je erin gaat zitten.

De Bodpod scharniert open en aan de binnenkant zit een klein zitje waar je zo stil mogelijk op zit, normaal ademend. De deur is gesloten en de luchtdruk verandert terwijl de Bodpod metingen uitvoert. De deur wordt geopend en een nieuwe meting wordt gedaan, en je bent klaar!
Hoe het werkt
De Bodpod gebruikt luchtverplaatsing om het lichaamsvolume te berekenen (oftewel hoeveel lucht er in zit zonder dat je erin zit, en hoeveel lucht erin zit zonder dat je erin zit). Onderwaterwegen wordt soms gebruikt om dit te doen, maar je kunt je voorstellen dat dat proces veel minder aangenaam is. Ik zou liever in een gigantisch ruimteschip zitten dan in een watertank worden ondergedompeld! De volumemeting samen met uw gewicht kan worden gebruikt om de lichaamsdichtheid te berekenen, die samen met uw lengte berekeningen mogelijk maakt voor% vet,% vetvrije massa, een categoriegroepering voor uw lichaamsvetpercentage (hetzij riskant hoog lichaamsvet, overtollig vet, matig mager, mager, ultra mager of riskant laag lichaamsvet) abdominaal gas, geschatte ruststofwisseling (RMR, de calorieën die uw lichaam verbrandt als u de hele dag in een stoel zou zitten en helemaal niets doet), en het geschatte totale energieverbruik ( T-SHIRT de calorieën die je lichaam verbrandt als je je normale dag zou doorgaan zonder te sporten).
Hoe deze informatie te gebruiken
Twee dingen over de uitlezing van de Bodpod zijn de sleutel voor duursporters:
Hoeveel vet heb je? Ligt het aan de hoge kant en zou je een klein beetje kunnen verliezen om sneller te worden? Ligt het aan de lage kant en heb je niet genoeg om veilig te putten voor langdurige, langdurige inspanningen? Het is waar dat hardlopen met minder gewicht sneller is – probeer gewoon te joggen met een gewichtsvest en dit zal heel duidelijk worden. Dus weten of je een klein beetje hebt dat je zou kunnen verliezen, kan handig zijn als je op zoek bent om zo snel mogelijk te zijn. ECHTER, ons vet werkt ook op veel manieren in ons voordeel. We gebruiken dat als brandstof tijdens lange submaximale inspanningen en als je vetpercentage te laag is, heb je meer kans weefsel af te breken dat je niet wilt afbreken voor energie (spieren), plus je bent een groter risico om ziek te worden / je hormonen / amenorroe / lage botdichtheid / lage T / allerlei dingen die je niet wilt gebeuren verpesten. Het draait allemaal om balans, mensen!
Hoeveel calorieën moet je gebruiken? De RMR en TEE houden geen rekening met de verbrande calorieën tijdens de training, dus het TEE is wat je absoluut op een rustdag moet eten om het gewicht te behouden en goed te herstellen. U kunt deze nummers ook gebruiken om veilig gewichtsverlies te begeleiden, indien gewenst.
De Bodpod gebruiken voor prestatievoordeel
Voor atleten die afvallen: terwijl het obsessief tellen van calorieën een beetje verstikkend is, kan het nuttig zijn om het TEE-nummer als richtlijn te gebruiken bij rustdagen of gemakkelijke dagen, als u besluit wat lichaamsvet kwijt te raken. en in combinatie met My Fitness Pal kunt u deze cijfers gebruiken om erachter te komen hoe een gematigd (zoals 250cal / dag) tekort eruit ziet op het gebied van voedsel. Een goede aanbeveling zou zijn om je eten een paar dagen bij te houden, het te vergelijken met je TEE en te kijken naar waar je "de rotzooi" kunt stoppen – ook bekend als die willekeurige kleine dingen die je at wanneer je geen honger had of de armen (hoog vet, hoge suiker) keuzes die je hebt gemaakt "omdat je kunt". Meestal is dat genoeg om genoeg calorieën te snijden om 0,5 – 11 pond / week te verliezen. Als je serieus aan het trainen bent, raad ik je aan om meer dan dat te verliezen.
Voor atleten die hun gewicht behouden en de prestaties maximaliseren: het kan moeilijk zijn, vooral tijdens perioden met een hoog trainingsvolume, om uw gewicht te behouden. Als u weet hoeveel calorieën uw lichaam nodig heeft en kunt schatten wat u verbrandt tijdens het sporten, kunt u uw eten inbellen om uw training te ondersteunen. Een belangrijk punt is om ervoor te zorgen dat je kort daarna een training volgt met eiwitten, en dat je ~ 20-30g eiwit per maaltijd binnenkrijgt en je eiwitten de hele dag uit verdeelt. Je lichaam kan dit eigenlijk maar heel veel tegelijk gebruiken voor spiersynthese, elke extra wordt gebruikt als slechts generieke calorieën (wat geen slechte zaak is) maar met een hoog trainingsvolume is het noodzakelijk om je te concentreren op het behouden van de spiermassa, anders ben je ga wat verliezen! Als je na een zware training moeite hebt met maagderen en dit heeft een negatief effect op je calorie-inname, probeer dan vloeistoffen – chocolademelk, smoothies en eiwitshakes vrij gemakkelijk naar beneden. Bovendien, als je dubbelspel doet en eetlustonderdrukking ervaart na je workouts, kan het nuttig zijn om over te schakelen naar een-op-een-dag.
De Bodpod gebruiken voor de algemene gezondheid
Ik heb hierover gesproken, net zoals iedereen hier een uithoudingsatleet is, maar deze test kan nuttig zijn voor mensen die nergens voor trainen. Het percentage lichaamsvet is een belangrijke indicator voor het risico op ziekten. Werken aan afnemend lichaamsvet en het vergroten van vetvrije massa is een geweldige manier om uw algehele gezondheid te verbeteren. Om dit te bereiken, is er een calorietekort van 500-1000 / dag (inclusief de tijdens de training verbruikte energie) om 1-2lb / week te verliezen, samen met een rigoreus trainingsschema dat wordt ondersteund door eiwitten in doses van 20-30 g bij maaltijden zorgen ervoor dat je spieren kunt opbouwen terwijl je afslankt. VEEL gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar de Bodpod-test zal u helpen een idee te krijgen van waar u zich bevindt, u in staat stellen om calorie-doelstellingen te verfijnen, en als u meerdere maatregelen in de loop van de tijd neemt, kunt u uw vooruitgang volgen! Het moeilijke ding met het gebruik van het gewicht als de enige indicator van vooruitgang is dat je niet kunt zien hoe je lichaamssamenstelling verschuift. Zelfs een zeer langzaam gewichtsverlies met een stijgend percentage vetvrije massa is een gigantisch voordeel!
Wat ik heb geleerd en wat ik zal doen met de informatie
Mijn persoonlijke resultaten lieten zien dat ik aan de onderkant van de "matig slanke" categorie sta. Het is duidelijk dat het lager zou kunnen zijn, of beter gezegd, mijn% vetvrije massa zou hoger kunnen zijn! Het punt hiervan is dat ik geen magere massa kan opbouwen als ik niet naar de sportschool ga, iets waar ik de laatste tijd echt slecht aan gedaan heb. Sinds ik op mijn werk naar school ging en behoorlijk hard liep, was het moeilijk om met enige vorm van consistentie naar de sportschool te gaan. Ik heb thuis wat vrije gewichten die ik kan gebruiken, maar zelfs die krijgen niet zoveel actie als zou moeten. Ik voel me hier beslist schuldig over, omdat het opheffen me zooo goed en sterk en krachtig maakt en ik weet dat ik het moet doen; het hebben van de cijfers om aan te tonen dat mijn spiermassa verbeterd zou kunnen worden, geeft me een kleine kick in de kont. Mijn plan om mijn vetvrije massa te verbeteren, is om me gedurende de zomer te concentreren op krachttraining van minstens twee dagen / week (winnbare doelen, mensen), terwijl ik mijn kilometerstand een stukje lager zet en mezelf laat herstellen van een grote herfst / winter / lente.
Ik heb ook geleerd dat het echt niet te veel calorieën kost om mijn lichaam te laten lopen! Dit bevestigt dat ik in tijden van verminderde activiteit echt op de hoogte moet zijn van mijn inname. Ik heb het afgelopen jaar heel consistent hard gewerkt (klop op hout!) Dus mijn eetgewoonten zouden een behoorlijk grote verandering moeten maken als ik om een ​​of andere reden moest stoppen – de verbrande calorieën hadden bijna het dubbele van mijn dagelijkse caloriebehoefte. Er zijn periodes waarin ik dit doe, en mijn eten verandert echt niet zo veel: minder koolhydraten omdat ik minder krachttraining nodig heb, en het snijden van de rotzooi zoals hierboven vermeld, doet het. Sinds ik een sterke liefde heb ontwikkeld om gezond te eten, zijn tonnen groenten, magere eiwitten en een aantal complexe koolhydraten echt niet anders dan anders. De sleutel is om te luisteren naar honger en volheid cues in plaats van eten uit gewoonte, en dat is iets dat iedereen zou moeten doen om op een dagelijkse basis te doen.
Over het algemeen was de Bodpod super cool! Deze informatie is echt nuttig en ik ben van plan terug te gaan om te controleren hoe alles er in de toekomst uit zal zien nadat ik aan het opbouwen van spieren heb gewerkt of aan het begin van een grote race.
Vind dit leuk: Like Laden …

VerwantSource link