Steun de strijd tegen ongelijkheid: middelen en manieren om te handelen

De afgelopen maanden waren voor iedereen vermoeiend. Toen het coronavirus zich over de hele wereld verspreidde, dachten de meesten van ons dat we een paar maanden zouden leven met het ongemak van onderdak ter plaatse voordat de zaken weer normaal konden worden. We dachten dat TikTok-video's, Animal Crossing, Netflix en misschien een herschikking van hobby's het grootste deel van onze vrije tijd zouden kosten. Helaas is dit niet het geval geweest.

Snel vooruit naar vandaag. De samenleving is niet meer normaal geworden en in plaats daarvan hebben we meer tijd gehad om ons op wereldschaal met ras bezig te houden – met name hoe oneerlijk zwarte Amerikanen in de Amerikaanse samenleving worden behandeld.

We getuigen niet alleen van hoe de COVID-19-pandemie heeft onevenredig veel zwarte en bruine Amerikanen getroffenzien we de onrechtvaardigheden en het geweld waarmee zwarte Amerikanen dagelijks worden geconfronteerd op een versterkte manier. Of het nu is de politie heeft je geroepen na een eenvoudig en redelijk verzoek in het park, gaan joggen in je buurt, of slapen in je eigen huis, kijkt de wereld en reageert uiteindelijk op deze onrechtvaardigheden. Van Eric Garner tot George Floyd, de lijst van mensen we treuren erover is veel te lang.

We zijn gekwetst, verward, gefrustreerd, boos en gewoon moe.

We zijn moe maar nooit klaar.

Hoe kun je je zwarte collega's en vrienden steunen?

• Geef ze wat meer tijd, ruimte en medeleven.
  • Begrijp dat sommigen van hen whiplashed zijn en niet weten wat ze moeten doen.
  • Laat ze naar u toe komen met doelen die u kunt steunen.
  • Maak gezamenlijk afspraken over een manier om woordeloze ondersteuning te tonen, zoals een emoji bijvoorbeeld:

Hoe kun je deze beweging ondersteunen?

Begrijp dat deze beweging geen geschiedenis is en ook niet snel voorbij zal zijn. We moeten vechten voor gelijkheid totdat leven, vrijheid en het nastreven van geluk voor iedereen beschikbaar zijn.

Hier is een lijst met plaatsen waar u petities voor verandering kunt aanvullen, doneren of ondertekenen:

Doneer

Doneer aan een van deze organisaties en verzoekschriften om steun te betuigen en de agenda voor gelijke vertegenwoordiging en rechtvaardigheid vooruit te helpen.

Teken

Onderteken een van deze verzoekschriften om steun voor verandering en verantwoording in ons rechtssysteem te tonen.

Doen

Leermiddelen

Besteed tijd om dieper te leren over geïnstitutionaliseerd racisme in Amerika en hoe je er veilig actie tegen kunt ondernemen.

Bronnen voor geestelijke gezondheid

• Ethel’s Club – Een sociale club die eigendom is van en wordt beheerd door Black en die toegang biedt tot Black-therapeuten en een groot aantal creatieve evenementen voor People of Color.
  • Crisis tekstregel – Een andere benadering van crisisinterventie, Crisis Text Line biedt u hulp bij het sms'en van 741-741. Je kunt chatten met iemand die bereid is te luisteren en je van extra bronnen voorzien.
  • Glans tekst – Een zelfzorg-app van Black waarmee u zich kunt aanmelden om elke dag vrolijke teksten en tips te ontvangen.
  • Therapie voor zwarte meisjes – Een zwarte map om u te helpen zwarte therapeuten in uw omgeving te vinden.
  • BEAM Gemeenschap – Een zwart collectief voor emotionele en mentale gezondheid dat zich inzet voor de gezondheid en genezing van zwarte gemeenschappen.
  • Zelfzorgtips voor zwarte mensen die worstelen met deze zeer pijnlijke week – Een bron op ONDEUGD met tips die een beetje verlichting kunnen geven.

Tips om te protesteren

Laten we tot slot solidariteit en schoonheid vieren als we het zien:

Blijf daar veilig!