Pre-War Britse Jiu-Jitsu Practioner James Hipkiss

De volgende geciteerde beschrijving en foto's zijn samengesteld door Tony Underwood en hij heeft ze gepost op de Facebook-pagina 'British Judo History'.

Ik heb de vrijheid genomen om de link aan het einde van Tony's artikel te verplaatsen, net voor het artikel.

De film in de link is:

* 'Fighting Unarmed – James Hipkiss British Royal Airforce 1943' * [Contains ground fighting]

[https://www.youtube.com/watch?v=CaCbaFm5oFE](Https://www.youtube.com/watch?v=CaCbaFm5oFE)

> ** JENKINS STREET werd ook op verschillende tijden gebeld BIRMINGHAM SCHOOL VAN JU-JITSU en KANOKWAI **
> Locatie: Jenkins Street Institute, Small Heath [building still exists]
> Levensduur: vanaf de jaren 1930 als jujutsu-club – 19? [ closed c 1964]
>
> Instructeur / oprichter: James Hipkiss, Geoff Little.
>
> Faciliteiten:? Oefentijden:? Bekende leden: Reg Bleakman die Kyu Shin Kan School of Judo oprichtte begon in Jenkins Street en oefende daar van 1955-1964. Tony Hughes oefende van 1954-59 in Jenkins St
>
> DETAILS VAN DE INSTRUCTEUR:
>
> Jim Hipkiss startte Judo onder Yukio Tani en G Koizumi in de Budokwai toen hij 20 jaar oud was. In 1927 beweerde hij Brits Open Ju Jitsu-kampioen te zijn bij een toernooi in Blackheath in Londen en georganiseerd door de BJJS.
>
> In hetzelfde jaar werd hij Midlands lichtgewicht free style wrestling-kampioen en shortlist voor het Olympic Wrestling Team. Hij verdedigde zowel zijn Ju Jitsu en worsteltitels voor een decennium.
>
> Hij was de eerste persoon die Judo / JuJitsu introduceerde[the names were interchangeable then] in de Midlands in de late jaren 1920. Hij creëerde zelfs wat hij 'wedstrijd JuJitsu' noemde, wat vergelijkbaar was met MMA, maar er zijn geen details meer beschikbaar.
>
> Hij gaf ook les in Coventry Ju-jitsu Club in 1929 en de club bestond tot minstens 1937 hoewel ik niet zeker weet of het reguliere sessies deed. Aan het einde van de jaren 30 deed hij ook ad hoc cursussen aan de BAI in John Bright St. Hij opende Jenkins St club c 1935/6. In latere jaren ontwikkelde hij zijn zelfverdediging in 'Angatonistiek voor zakenlieden met weinig tijd om te oefenen.
>
> Toen Jigoro Kano in 1920 naar het VK was geweest, zou hij Jim Hipkiss toen en bij andere gelegenheden in het buitenland hebben ontmoet, maar er zijn geen details over deze bijeenkomsten. M Otani en Kenshiro Abbe bezochten de club in Small Heath vele malen.
>
> Hij werd een figuur van nationaal belang toen hij vanaf 1933 boeken en artikelen schreef waaronder The Complete Ju-Jitsuan en Unarmed Combat in 1941 voor de Home Guard. Hij heeft de Birmingham Home Guard op hun hoofdkwartier onderwezen. Hij deed ook een trainingsfilm en een exemplaar is in het Imperial War Museum voor de RAF en nu op YouTube en met de EJJF.
>
> De schrijver [Tony Underwood] zag een zelfverdedigingsvertoning van Naval Cadets in Cardiff in 2016 en het was interessant om te zien dat het meeste uit de Hipkiss-handleidingen en film kwam. Hij deed een demonstratie in het stadhuis van Oldbury in september 1938 voor hun carnaval – 's Avonds werd meer competitief amusement georganiseerd door het stadhuis, met ju-jitsu displays en worstelen, waarvan het hoogtepunt een sportieve handschoen was die werd neergeschoten door jitsu-expert Jim Hipkiss, die beweerde dat hij in tien minuten drie sterke lokale jongens zou neerschieten!

>
> Hij was een osteopaat en had Sutton Coldfield en hij had een kliniek in Stephens St, Birmingham in de jaren 1960, waar hij mee rende, is twee zonen. Hij had veel bekende klanten, waaronder Margo Fonteyn, de vrouw van John Beard werkte op dat moment voor hem. John Beard herinnerde zich dat op zijn 80ste zijn vrouw hem 's nachts wakker maakte en zei dat ze indringers hoorde in het huis. Jim ging naar beneden. Zijn vrouw had gelijk, ze belde de politie. Toen ze aankwamen, vonden ze Jim en zijn vrouw veilig en wel, staande over 3 onbewuste indringers! James Hipkiss stierf c1978 / 9.
>
> Geoff Little was een AJA 1st Dan, hij was de resident Instructor na Jim Hipkiss, hij stierf op de leeftijd van 45
>
> Het is verrassend en heel jammer dat hij vandaag vrijwel door Judoka is vergeten.

View Reddit by drutgatView Source