Live (virtuele!) Evenementen hosten: lessen van het plannen van de WordPress.com-groeitop


In januari was mijn team bij WordPress.com bezig met het plannen van nog een jaar met spannende persoonlijke evenementen – community-bijeenkomsten, keynotes voor conferenties, stands en persoonlijke demo's – in grote beurshallen en hotels over de hele wereld.

Toen veranderde de wereld van de ene op de andere dag en vanwege een wereldwijde pandemie moest ons evenemententeam – net als velen van jullie die je eigen bedrijf runnen – alles heroverwegen over hoe we contact maken met mensen.

Dus gingen we weer aan het werk. We hebben zoveel geleerd in slechts vijf maanden en het culmineert in de komende tijd Groeitop WordPress.com – onze allereerste virtuele meerdaagse conferentie. Het wordt een bomvol programma vol deskundig advies van bedrijfsleiders en ondernemers. We zullen ook breakout-sessies houden met onze eigen WordPress-experts, de Automattic Happiness Engineers, die u alles laten weten wat u moet weten over het bouwen van een krachtige, snelle website die geweldig werkt voor SEO, e-commerce en het laten groeien van uw bedrijf.

In de aanloop naar de top wilden we alles delen wat we tot nu toe hebben geleerd over het uitvoeren van virtuele evenementen, van YouTube tot webinars tot Facebook Live en kaartverkoop. Er zijn tientallen geweldige oplossingen om verbonden te blijven en uw publiek te ondersteunen – dit is wat voor ons heeft gewerkt:

Live webinars

In april lanceerden we vijf dagen per week een reeks dagelijkse webinars, live demo's van 30 minuten en Q & A's rechtstreeks van onze Happiness Engineers. Deze webinars leiden mensen door de basis om aan de slag te gaan met WordPress.com. We hebben ook een paar actuele webinars gelanceerd – diepere duiken in specifieke onderwerpen: eCommerce 101, een groeiend publiek, met behulp van de WordPress-app en podcasting, om er maar een paar te noemen.

We kozen voor Zoom om deze te hosten omdat het een populair platform is dat belangrijke webinar-elementen mogelijk maakt, zoals pre-registratie / aanmeldingen, scherm delen en Q&A. We hebben deze snel bij elkaar gebracht, dus het kiezen van een vertrouwde oplossing was de sleutel voor ons en ons publiek.

Om ons bereik uit te breiden, hebben we ook gestreamd naar onze Facebook-, Instagram- en YouTube-kanalen. Dit was een eenvoudige integratie die Zoom al biedt en we zagen ons kijkerspubliek exponentieel groeien.

Vooraf opgenomen vs. live instructie

Bij virtuele evenementen komt altijd één vraag naar voren: vooraf opgenomen of live? Liever een combinatie! Live is geweldig wanneer mogelijk; het biedt bezoekers de mogelijkheid om met sprekers te communiceren, sprekers kunnen de inhoud personaliseren op basis van de gestelde vragen, en bezoekers kunnen met elkaar communiceren, waardoor ze contacten leggen met gelijkgestemde makers van inhoud en ondernemers.

Live-inhoud heeft ook uitdagingen: internetverbindingen kunnen worden verbroken, computers kunnen onverwachts worden afgesloten en er zijn meer mogelijkheden voor onderbreking (blaft de hond van iemand anders zodra je een live video krijgt?). Het vereist ook dat alle deelnemers tegelijkertijd online zijn, wat logistiek een uitdaging kan zijn.

Ons advies: Test, test, test! Als een spreker het niet prettig vindt om live te presenteren, is er de mogelijkheid om een ​​combinatie te doen: een vooraf opgenomen sessie met een live Q&A in de chat. We hebben gemerkt dat het heel goed werkt en het geeft bezoekers dezelfde toegang tot de presentator.

De groeitop

We hebben mensen geholpen om snel online te gaan met onze dagelijkse webinars en elke maand dieper in te gaan op diepere onderwerpen, en nu willen we u helpen uw site te laten groeien. Enter De officiële WordPress.com Growth Summit, volgende week, 11-13 augustus.

We hebben de afgelopen maanden veelgestelde vragen verzameld, naar uw verzoeken om live sessies in meer tijdzones geluisterd en inspiratie opgedaan bij gebruikers die volgens ons nodig waren om breed gedeeld te worden.

De Growth Summit gaat dieper in op onderwerpen en biedt praktische WordPress-training voor iedereen die online wil gaan. Je hebt de mogelijkheid om live vragen te stellen, verbinding te maken met sprekers, onze virtuele Happiness Bar te bezoeken voor 1: 1-ondersteuning en contact te maken met andere deelnemers tijdens de netwerkpauzes.

Enkele belangrijke hoogtepunten uit de agenda:

 • De blokeditor gebruiken
 • Uw site aanpassen
 • Je publiek laten groeien
 • Het verbeteren van uw content ranking (SEO)
 • Een marketingplan maken
 • Uitbreiden van bloggen tot podcasting
 • Geld verdienen met uw site
 • En zoveel meer…

We wilden een platform voor dit evenement dat zou fungeren als een meeslepende evenementervaring. Hiervoor zijn veel geweldige platforms, waaronder Accelevents en Hopin. We zullen de komende maanden met veel van hen experimenteren (onthoud: test!). Enkele belangrijke kenmerken waarnaar we op zoek waren:

 • Gemak van zelfproductie
 • Mogelijkheid voor gelijktijdige sessies
 • Algemene gebruikerservaring
 • Stroom van het evenement – centrale locatie voor agenda, sprekersbiografieën, netwerken en meer
 • Netwerkfuncties
 • Publieksbetrokkenheid – polling, livechat en meer
 • Analytics
 • Registratie binnen het platform
 • Toegankelijkheid
 • Maatwerk
 • Spreker (virtuele) groene kamers

Het beste gedeelte? Dit evenement wordt twee keer per dag aangeboden, zodat we alle tijdzones bestrijken. En als je niet live mee kunt doen, hebben bezoekers na het evenement toegang tot alle content uit alle tijdzones.Source link