Kan ik aanvallen van een schildpad door Tori's been te grijpen?


Ik ben een judobeginner en vroeg me af of dit loket mogelijk was.

Maar kijkend naar de regels, niet zeker of het legaal is of niet:

**situatie:**

Ik ben in schildpad of vatbaar en tori gaat sankaku jime toepassen (zoals in [this video](https://youtu.be/87y9Xq9htUg?t=260) door Steve Scott).

& # X200B;

https://i.redd.it/4pq725jls0a21.png

Tori plaatst een knie dichtbij mijn hoofd en voet in de elleboog.

** teller: Kan ik zijn been pakken om hem uit balans te brengen? ** (omdat mijn beide knieën op de mat liggen, ben ik in ne-waza)

Opmerking: de regels zeggen op dia # 56 "Beide atleten moeten twee knieën op de grond hebben, want het moet als Ne-waza worden beschouwd."

& # X200B;

[ their rules of both athletes kneeling means one cannot grab the leg. but it makes no sense… I have never seen a competition where both are kneeling.](Https://i.redd.it/8kiqis18s0a21.jpg)

** Maar wanneer u een speld of andere bewegingen aanbrengt, hebben beide judoka's meestal geen twee knieën op de mat. **

Eén atleet mag op zijn rug zitten en zijn knieën hebben de mat nooit geraakt!

& # X200B;

zien [2018 Rules here](Http://99e89a50309ad79ff91d-082b8fd5551e97bc65e327988b444396.r14.cf3.rackcdn.com/up/2018/01/Explanatory_guide_of_the_judo_-1516368164.pdf)

& # X200B;

# Update: (16 februari 2019)

# Antwoord: het hangt ervan af! zie details in mijn [answer below.](Https://www.reddit.com/r/judo/comments/aeyl6d/can_i_attack_from_turtle_by_grabbing_toris_leg/egm1whv)




View Reddit by likejudoView Source

9 Comments