Kan iemand uitleggen waarom wit DQ'ed was hier?

[Video](Https://youtu.be/g6ZyyFhObEE?t=51)

– Wit voert juji-gatame uit op blauw, blauw heeft pijn, maar tikt niet uit
– Ref call mate, wit blijft een seconde of twee doorgaan, ref herhaalt het gesprek, wit wordt uitgeschakeld
– Er is een paar minuten pauze voordat blauw herstelt. Blauw blijft vechten, maar rechterarm doet zichtbaar pijn
– Het scenario herhaalt zich opnieuw op de [fifth minute](https://youtu.be/g6ZyyFhObEE?t=242) van de video.
– White haalt DQ uit de wedstrijd * en * het toernooi

Het kostte me een aantal meningen, maar ik heb nog steeds moeite om te begrijpen wat hier gebeurde. De enige reden dat ik voor de DQ kon opkomen, was dat wit blauw probeerde te kwetsen door de inzending een paar seconden na de stuurman-oproep vast te houden. Ik heb echter nog steeds vragen over deze uitkomst:

– Waarom werd wit niet gestraft (met shido of zelfs hansokumake) na de eerste aflevering? Het voelt inconsistent om de eerste aflevering volledig te negeren.
– Als de inzending is ingeschakeld, waarom callmate anders dan te erkennen dat de inzending een succes is en de match voorbij is ten gunste van de persoon die de inzending uitvoert?

Kan iemand het uitleggen?

View Reddit by bpvgView Source