Judo trainen versus judo gebruiken voor (zelf) training?


De recente [Cross training thread](https://www.reddit.com/r/judo/comments/9e82im/does_anyone_here_cross_train/) zette me aan het denken dat er meerdere benaderingen zijn voor judotraining. Duidelijk.

Ik dacht er nog een keer over na en besefte dat ze konden worden ingekookt tot –

* Judo omwille van Judo
* Judo om je bestwil

Niets mis met beide benaderingen; Ik ben er zeker van dat we elk op verschillende momenten meer op één aspect of een ander concentreren.

Maar hoewel ik vermoed dat we allemaal bekend zijn met de eerste (en zeker, de NGB's maken dit hun raison d'être), praten we niet echt te veel over de tweede.

Ik bied het volgende (enigszins roze getinte) ideaal van "training voor jezelf"

[https://youtu.be/otaDcixjPUI](Https://youtu.be/otaDcixjPUI)

Ik vraag me af of we misschien een discussie hebben over DAT soort training? Voor mij, bekeken onder deze lens, is alle zinvolle training (bjj / judo / worstelen / yoga / wat dan ook) een volgende stap op het pad. Tegelijkertijd lijkt het ook te leiden tot het vinden van overeenkomsten in plaats van verschillen, waarbij nutteloze affecten worden afgewend die te specifieke specificiteit kan aanmoedigen etc.

Ik heb het niet over rondhangen, nadenken over je navel en nooit zweten, maar liever "absorberen wat nuttig is, afwijzen wat nutteloos is en toevoegen van wat je eigen is" – * om welke reden dan ook * – als je leidende ster.

Gedachten / opmerkingen?

& # X200B;View Reddit by bozo78View Source