Ik verlaat de baan die ik altijd al wilde.Disclaimer: dit is geen typisch evidence-based praktisch advies voor voedingspost. Er zitten hier gevoelens in (raar)
Het exit-interview is ingesteld, en dat geldt ook voor de UHaul-reservering.
We gaan verhuizen.
Het afgelopen jaar heb ik gewerkt als directeur Wellness en duurzaamheid voor eetgelegenheden bij een grote, tier-one onderzoeksuniversiteit. Ik heb mezelf in de baan gegooid ten koste van een heleboel dingen (inclusief, maar niet beperkt tot: deze blog, de planning van mijn eigen bruiloft, het bijhouden van een schema van regelmatige gezondheidsonderzoeken, mijn eigen gezondheid, enz.), en het heeft me zoveel teruggegeven. Waar veel voedingsbanen op kantoor zijn of erg klinisch, bood deze me de mogelijkheid om met mensen samen te werken, maar ook met echt voedsel, gemeenschap op te bouwen en op een creatieve manier nieuwe programma's en evenementen te ontwikkelen die relevant zijn om studenten niet alleen te helpen gezonder zijn, maar hun horizon verbreden met eten, wat het betekent om goed te eten en goed te zijn voor hun lichaam, en de wereld te zien door hun smaakpapillen. Het is veel geweest (hallo, gestrand op een universiteitscampus weg van mijn familie door de ergste orkaan die ik ooit heb meegemaakt), maar ik heb een hoop geleerd.
Dit staat in schril contrast met mijn eerdere advieswerk, waarbij ik de hele dag in een raamloze kamer zat te wachten tot patiënten binnenkwamen, en mijn effectiviteit werd beoordeeld aan de hand van het feit of patiënten al dan niet gewicht verloren. Ik had niet de luxe om dieper met deze mensen te graven, omdat er in die omgeving geen metriek was voor het eten van competentie, of dat ze genoten van hun maaltijden sinds de laatste keer dat ik ze zag, of dat ze gewoon bouwgewoonten waren die op de lange termijn zou de angst rond voedselkeuzes verminderen en het algemeen welzijn bevorderen; maar we zouden ze gemakkelijk op een schaal kunnen gooien en meten. Helaas is dit hoe veel van de wereld goede voeding ziet: als middel om het lichaamsgewicht onder controle te houden.
Zelfs tijdens mijn zoektocht naar een baan als voorbereiding op deze verhuizing, heb ik moeite gehad om vaste banen te vinden die diëtisten aanmoedigen om creativiteit te gebruiken om mensen te helpen contact te leggen met voedsel op een manier die de prestaties kracht geeft maar ook een gezonde relatie met eten, lichaam en gemeenschap. Ik ben niet naïef genoeg om te denken dat zulke dynamische posities overal bestaan ​​die ze zouden moeten hebben, en ik heb het geluk dat ik er een gevonden heb, al was het maar voor een jaar.
Dus waarom zou ik vertrekken?
Nou, het is lang geleden. Ongeveer in dezelfde tijd dat ik deze baan nam (twee weken later, feitelijk) nam Brooks een baan die ofwel 1. ons zou vergen, ofwel 2. hem om veel te reizen. Ik was ongerust, maar hij was opgewonden. Het is veel reizen geweest, en dat is eigenlijk gewoon niet ideaal, vooral omdat we binnenkort ons eerste huwelijksjaar gaan vieren (!!). Ik had het gevoel dat het stom was om zich vrijwillig aan iemand te binden voor het leven en ook vrijwillig enorme hoeveelheden tijd uit elkaar te spenderen. Het grootste deel van het afgelopen jaar was hij al een week of wat thuis tussen twee reizen in, maar voor de langere reizen duurde het erg veel van de tijd die we samen hadden. Voeg me hard aan het trainen voor het uitvoeren van dingen en het voelde alsof iedereen de hele tijd schuldig was over het feit dat ze niet bij elkaar waren, of dat ze er niet allemaal waren toen we samen waren.
In ieder geval hadden we nooit echt gepland om zo lang in Houston te zijn – we missen allebei de bossen en bergen! Het was een geluk dat de baan van Brooks ons een kans gaf om naar de Pacific Northwest te gaan, gewoon niet zo gelukkig dat het in een tijd was dat ik net een geweldige kans voor mezelf had gevonden en toen ik nog niet op een punt was in mijn MPH dat ik kon opstaan ​​en vertrekken. Maar nu, ik heb het schoolbedrijf een beetje doorgrond, het huwelijk gebeurt eigenlijk ondanks mijn onoplettendheid, en met het afronden van het schooljaar was het logisch om de overgang te maken en iemand anders de zomer in te laten werken mijn werk. Dus dat is waar we nu zijn.
Wat is toch belangrijk in een baan?
Ik ben veel over deze vraag gaan nadenken (en anderen, zoals "wat is de zin van het leven") terwijl ik deze vraag waarover ik zoveel heb genoten, verwerk. Ik heb een paar gedachten voor huidige of toekomstige diëtisten om in gedachten te houden over het beroep en het vinden van je pad. Houd er rekening mee dat dit helemaal mijn mening is, maar het is de moeite waard om te delen:
Jouw taak is niet alles: ik denk echt dat we door te groeien geleerd hebben dat je hard moet werken omdat je baan HET ding in je leven is dat je definieert. Ik heb met veel mensen gewerkt die niet veel anders doen dan werken, en dat maakt me verdrietig omdat ik ontdek dat het de dingen zijn die ik doe met mijn tijd buiten mijn baan die me echt opvult en het leven spannend maakt. Ja, het is belangrijk om een ​​baan te hebben die interessant is en die je niet haat, maar als dit het enige is dat in je leven gebeurt, ben je klaar voor een ramp. Misschien betekent dit dat mijn huidige verdriet over het verlaten van deze baan minder belangrijk is dan nu het geval is, en ik hoop dat dat het geval is. Maar één ding dat ik zeker weet, is dat net als een shitty werkomgeving de rest van je leven kan sijpelen en je angstig en gestresst kan maken, een hele goede groep vrienden, enkele grote niet-carrière doelen en spannende dingen om vooruit te kijken. om in je persoonlijke leven ook positiviteit in je werk zelf te verspreiden.
Met wie werk je zaken: ik heb het erover gehad hoeveel ik van deze baan heb genoten, en naar waarheid is het voor ten minste 80% van dat plezier omdat ik echt hou van de mensen met wie ik heb gewerkt. Het is iets dat met eten te maken heeft, denk ik. In klinische settings nemen mensen zichzelf echt serieus. In de foodservice werken mensen hard en ontspannen ze en zijn grappen een constant onderdeel van de dag. Werken met mensen met wie je echt wilt omgaan, is een groot probleem en je kunt jezelf zijn – dat is echt belangrijk. Ik ben in een omgeving geweest waar 'professioneel' betekende dat ik een nulpersoonlijkheid vertoonde, en dat maakte me tot een zombie. Het was slecht.
Beweging is belangrijk: het klinkt stom, maar de omgeving op de universiteitscampus schommelt omdat je kunt rondlopen. Langdurig zitten is emotioneel erg moeilijk. Als je als onderdeel van je werk (tenminste voor mij) rond moet lopen, wordt het een stuk leuker.
Hoe u wordt beoordeeld, is belangrijk om te weten: als gewichtsverlies de enige meeteenheid is waarop u echt wordt gemeten, is dit het enige waar u uw tijd aan gaat besteden. Ik ben veel gelukkiger als ik word geëvalueerd op basis van dingen die ik ook waardeer, omdat dat betekent dat ik tijd kan steken in wat er echt toe doet voor mij. Dit voelt heel voor de hand terwijl ik het typ, maar ik beschouw dit soort dingen zelden als ik naar functiebeschrijvingen kijk.

Ik weet zeker dat er nog meer klompjes wijsheid verzameld moeten worden uit de gigantische storm van gedachten en gevoelens die in mijn hoofd ronddraaien, maar dat is alles wat ik tot nu toe heb. Hopelijk zal het verbreken van de lange onderbreking van de blog met zo'n ander bericht iemand niet afschrikken, en misschien zal ik een beetje tijd hebben om hier echt te schrijven terwijl we naar Portlanders overgaan!
Vind dit leuk: Like Laden …

VerwantSource link