Bewegingen te vermijden in het belang van de gezondheid van uw partner?


Er is een rode draad op r / bjj over de gevaren van ongecontroleerde hielhaken.

Just a Reminder: Don’t Trust New Training Partners from bjj

Goede video-uitleg hier

Helaas heeft deze kerel nu een dure en tijdrovende knipauze om naar uit te kijken … en als er iets is dat mensen permanent van de mat haalt, zijn het verwondingen die een operatie nodig hebben.

Zoals we allemaal weten, is het breken van je trainingspartners = geen partners om mee te trainen.

Met dat in gedachten,
zijn er bewegingen die volgens jou riskant zijn voor je trainingspartners (boven en buiten de norm) die je actief vermijdt?

Bijv .: Er is een hikkomi gaeshi-variant (van een guillotine-choke / hoofdgreep) die ik weiger te doen (een slechte leidt tot een DDT), tenzij de man actief tegen me aanloopt.

Ik ben wantrouwig over het doen van ude gaeshi (ongewone val voor uke, arm in rare positie, reële kans op schouderspike. De no-gi-versie is eigenlijk leuker imho).

Ik vermijd ook liever de dubbelfasige kenoto ken osoto tenzij ik de controle over de hoofdpositie verkrijg. Een slechte invalshoek plus je voet op de grond zetten en langs uke huppelen, vraagt ​​alleen maar om een ​​knieblessure. Veiliger om een ​​normale ken-ken te doen of geen dubbele stap totdat je evenwijdig bent aan uke (de meeste mensen gebruiken de dubbele stap om uke te bevriezen terwijl ze inhalen).

Bewerken: dit is de dubbele stap

Heb je worpen waar je conservatief voor bent met het oog op je trainingspartners?View Reddit by bozo78View Source