Aantrekkelijk voor volwassen beginners: hoe

Ik wil graag een discussie over dit onderwerp beginnen om te zien welke ideeën we misschien loslaten.

Misschien op een dag, iemand leest dit, implementeert onze opmerkingen en heeft geweldig succes. Goed! (Ik weet zeker dat er hier een paar mensen zijn die succesvolle volwassenenprogramma's uitvoeren of helpen uitvoeren)

Ik zou graag een paar ideeën willen toevoegen om de bal aan het rollen te krijgen. Sommige hiervan gebruiken we actief in mijn club en sommige zijn mijn ideeën (van de top van mijn hoofd). Op het laatste moment hadden we 120 leden (60-70 kinderen), met een goede 18-25 volwassenen op de mat in elke sessie.

** Motivatie voor volwassenen **

Laten we eerlijk zijn – judo is niet sexy voor de leek. Hoewel ik de inspanningen om het op te vrolijken op prijs stel, denk ik dat het een behendige touch (en intensief marktonderzoek) zou vergen om de juiste noten te raken. Trouwens, niet zeggen doe het niet.

OTOH

Het is mijn ervaring dat veel (de meeste?) Volwassenen (30 jaar +) die dat doen judo doen om een ​​van de volgende redenen –

* Deed het als een kind en kwam terug naar de sport
* Heb het als een kind, nu hebben eigen kinderen, willen activiteit met hen delen
* Geen eerdere ervaring, op zoek naar leuke manier om fit te blijven, stress te verminderen of mogelijk zelfverdediging
* Naar de onderkant van de lijst gaan mensen op training.

Ik denk dat we deze veel voorkomende redenen potentieel met groot succes kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld –

Hoe zit het met een "vaders en dochters" (of zonen) sessie, zoals zo?

De volwassene en het kind zouden samen actief zijn, plezier hebben en de conditie verhogen. Het lijkt een goed idee om dit een of twee keer per week te doen om een ​​beroep te doen op die demografie? Misschien kun je de lessen vroeg volgen, pauze houden (zodat de ouders de kinderen naar huis kunnen brengen, als dat nodig is) en daarna een "seniorensessie" na? Zoals 5: 45-6: 30/7: 15-9: 00? Misschien bieden we deze lessen zelfs aan als een 2 voor 1 (verblijf voor de hogere sessie, krijg je de kinderlessen gratis)?

** Fitness **

Over het onderwerp motivaties – IMHO – zijn er maar heel weinig volwassenen die op zoek zijn naar concurrenten met een slechte reputatie. Sommige, zeker … maar de meeste zijn er voor de lol, intellectuele uitdaging en fitness. Waarom doen we daar niet beter een beroep op? Ik bedoel niet per se dat je je dojo in een Crossfit-doos verandert of een intensieve opwarming van 30 minuten hebt (hoewel dat * zou kunnen werken, als het vermomd was als judo en vaak gedraaid werd.) Vermijd domme dingen – zoals judo-voetbal / rugby – en zinloos opwarming).

Het enige wat ik bedoel, is het volgende erkennen:

* Volwassenen ZIJN GEEN kinderen. Ze breken, stuiteren niet.
* Daarom moet er meer aandacht worden besteed aan volwassenen lenig te krijgen
* Volwassen beginners moeten * zeer * zorgvuldig gedoseerd worden met randori en ukemi. Ukemi moet een belangrijk onderdeel van het dieet zijn; tachiwaza-randori veel minder.
* Volwassen beginners leren niet als kinderen. OTOH, volwassen tussenpersonen en gevorderde spelers leren ook niet als volwassen beginners.

Ik denk dat dit allemaal wijst op het nodig hebben van een afgestudeerd programma van beginners — gevorderde — gevorderde (open mat) sessies. Voer ze dezelfde nacht uit als je moet, maar voer ze wel uit.

De beginnerssessies zouden zich richten op fitness, lenigheid, techniek, crashmatwerk en newaza.

Tussenproducten zijn iets minder geschikt voor fitness en techniek, maar omvatten meer nagekomi, boren en Franse randori.

Gevorderd zou zijn: je komt opdagen. We doen een groepsopwarming. Dan ben je de jouwe. Sensei is er om vragen te beantwoorden als je hem nodig hebt.

**Veiligheid**

Er moet een premie komen op het implementeren van die dingen waarvan we weten dat ze waarschijnlijk blessures verminderen (fitness, flexibiliteit) of obstakels overwinnen (valkangst —> geveerde vloeren en valbeveiligingsmatten). Als ik premium zeg, bedoel ik dat beginners tot tussenproducten hun sessies SPECIFIEK moeten hebben met deze factoren in gedachten.

Bijv .: beginners zouden beperkt zijn tot uchikomi, nagekomi op botsmaten en newaza alleen randori. Tussenproducten (oranje, groen, blauw) zoals hierboven, maar voeg veel, vele situationele oefeningen, echte nagekomi en Franse randori toe. Gevorderd (bruin, zwart), open seizoen.

** Volwassenen houden in het spel **

Ik denk dat we iets nodig hebben voor volwassenen om te streven naar / een pad dat moet worden gevolgd, vooral degenen die niet shiai gebonden zijn (de meesten zijn dat niet).

Het is duidelijk dat een of andere sociale kalender zou helpen (dojo-diner of filmavond misschien). Regelmatig het hosten van klinieken van het bezoeken van sensei of het bezoeken van andere clubs kan ook helpen. Ik gebruik om te genieten van outdoor-training (strandsessies), geen Gi en dergelijke dingen.

Persoonlijk, zoals Dave, zou ik ook graag zien dat er een pad is opgezet dat de sensei in staat stelt studenten naar Shodan te beoordelen.
Bij gebrek daaraan, een systeem dat overeenkomt met "30 punten voor het doen van (laten we zeggen) 120 uur op de mat in een jaar", met 100 punten nodig voor shodan. IOW, als je constant op de mat bent voor ~ 3yrs post ikkyu, verdien je het recht om voor de beoordeling te gaan voor de NGB.

Misschien heb je hiervoor niet eens de NGB nodig en maak je er gewoon een clubbeleid van (beste van beide werelden) – dunno.

Gewoon wat spul van de top van mijn hoofd, zonder al te radicaal te worden, het herintroduceren van leggrijpers (wat ik persoonlijk zou doen), no-gi judo (idem) etc en geen voor de hand liggende dingen (zoals … een moderne website bouwen, een fatsoenlijke lading vragen) maandelijkse kosten, een FB-aanwezigheid, enz.).

Wat zou je doen om een ​​beroep te doen op beginners?

View Reddit by bozo78View Source