Aanpassingen of variaties van valtechnieken uit andere kunsten vergeleken met Judo?


Hallo mede Judoka,

Hoewel ik al lang een Judoka ben, ben ik andere kunsten aan het verkennen en probeer ik verschillende ukemi-technieken beter te begrijpen. Judo ukemi heeft mijn spek meer gered dan ik kan tellen, maar ik probeer ruimdenkend te zijn.

Ik heb onlangs Danzan Ryu Jujutsu en een van hun [back fall techniques seems odd.] (https://www.youtube.com/watch?v=tUAskxJNvEg&feature=youtu.be&t=120) geprobeerd. (en zelfs deze video laat een achterwaartse val zien die minder gebogen is dan andere …)

Hoewel ik kan begrijpen waarom iemand [may fold the leg under on rolling falls] (https://www.youtube.com/watch?v=tUAskxJNvEg&feature=youtu.be&t=7), lijkt de terugval hierboven hierboven het hoofd kwetsbaarder voor de whiplash te maken je krijgt wanneer je een harde terugval neemt (bijv. vanuit een gemorste gari).

Heeft iemand een vergelijkbare val geoefend en kan hij de functionaliteit of het nut van deze terugval inluiden? Andere gedachten?

Of zijn andere aanpassingen of variaties op traditionele Judo ukemi die u wilt delen of denken nuttig?View Reddit by goombakombuchaView Source