Aankondiging van Newspack door WordPress.com – een nieuwe publicatieoplossing voor nieuwsorganisaties


In de afgelopen 15 jaar is WordPress uitgegroeid tot 's werelds populairste publicatieplatform voor het open web – en dit geldt vooral voor nieuwsorganisaties. Via WordPress.com en onze zakelijke service WordPress.com VIP, we zijn er trots op dat we sites hosten voor enkele van de meest vertrouwde namen in de journalistiek – van Time.com en CNN aan FiveThirtyEight en Kwarts, evenals individuele sites voor verslaggevers en bloggers over de hele wereld.

Vandaag zijn we verheugd om de financiering voor een nieuw platform aan te kondigen, Newspack door WordPress.com, gericht op kleine en middelgrote nieuwsorganisaties. Google, via de Google Nieuws-initiatief, neemt het voortouw bij de ondersteuning van het project en heeft $ 1,2 miljoen vastgelegd. Andere financiers zijn onder meer Het Lenfest Instituut voor Journalistiek, die $ 400.000 bijdraagt; ConsenSys, de venture studio-backing Civiele media, die $ 350.000 bijdraagt; en De John S. en James L. Knight Foundation, die $ 250.000 bijdraagt. Naar verwachting zal er later deze maand een extra $ 200.000 van een vijfde bron worden bijgedragen aan het project.

Nieuwsorganisaties die geïnteresseerd zijn om deel uit te maken van de pilot-lancering kunnen naar toe gaan newspack.blog meer leren.

Omdat veel lokale nieuwsorganisaties worstelen met het vinden van duurzame modellen voor journalistiek, zien we een behoefte aan een goedkoop platform dat de technologie en ondersteuning biedt waarmee nieuwsorganisaties hun bedrijf kunnen opbouwen en zich kunnen concentreren op datgene waar ze goed in zijn – het leveren van kritieke rapportage voor hun gemeenschappen. . Onze hoop bij Newspack is om ze een platform te bieden waar ze zich kunnen blijven concentreren op wat ze het beste doen, terwijl we ons concentreren op het leveren van technologie en ondersteuning van wereldklasse voor hun redactionele en zakelijke activiteiten.

In aanvulling op WordPress.com moedertaal Automattic, omvatten partners in het project Spirited Media, dat lokale digitale nieuwssites exploiteert in Denver, Philadelphia en Pittsburgh, en Nieuws Revenue Hub, een spin-off van Stem van San Diego, dat inkomstenoplossingen biedt voor digitale uitgevers.

Ga naar voor meer informatie en om u aan te melden voor e-mailupdates Newspack.blog.Source link