10 manieren om uw site toegankelijker te maken


Vandaag, Global Accessibility Awareness Day, Verhoogt het bewustzijn rond digitale toegang en inclusie en verbetert de webervaring voor iedereen. Dit jaar, WebAIM een miljoen homepages geanalyseerd op toegankelijkheidsproblemen en ontdekte dat 98% van de websites er minstens één had WCAG (Richtlijnen voor toegankelijkheid van webcontent) op hun startpagina, zoals tekst met weinig contrast, ontbrekende alt-tekst voor afbeeldingen en lege links. Dit soort toegankelijkheidsbarrières maken het voor sommige bezoekers – blinden, doof en slechthorend en bijvoorbeeld gehandicapt – moeilijk of onmogelijk om uw site te gebruiken.

We raden u aan uw site te controleren om ervoor te zorgen dat deze toegankelijk is voor alle lezers; de Golf Evaluatietool voor webtoegankelijkheid kan binnen enkele seconden verschillende fouten op uw site identificeren. Hier zijn enkele tips voor webtoegankelijkheid om u op weg te helpen en zorg ervoor dat u de richtlijnen en bronnen op de website verkent W3C Web Accessibility Initiative (WAI) website voor dieper leren.


Gebruik een toegankelijkheidsthema

U kunt kiezen uit verschillende ontwerpen voor uw site, maar sommige thema's hebben functies die complexiteit toevoegen, waardoor het moeilijker wordt voor mensen met een handicap of bezoekers die schermlezers gebruiken om toegang te krijgen tot uw inhoud.

Wanneer een thema kiezen, overweeg een toegankelijkheidsklaar ontwerp, Leuk vinden Balasana, een gratis minimaal thema voor uw bedrijfswebsite; of Mayland, een gratis visueel thema dat geweldig is voor fotografen en verhalenvertellers. Deze thema's zijn gecontroleerd door het Theme Review Team en zijn geslaagd basis toegankelijkheidsvereisten.

Voorbeelden van zes toegankelijkheidsklare ontwerpen uit de WordPress.com Theme Showcase

Geef uw sitetitel en slogan weer

Bij veel thema's kunt u een aangepaste koptekstafbeelding, wat een visuele manier is om uw site te brandmerken, de titel van uw blog weer te geven of de naam van uw bedrijf te promoten. Maar sommige thema's ondersteunen mogelijk niet alternatieve tekst, of de schriftelijke kopie die wordt weergegeven in plaats van een afbeelding op een pagina als de afbeelding niet wordt geladen op het scherm van uw bezoeker.

In plaats van uw sitetitel en slogan over te brengen in een headerafbeelding, geeft u uw sitetitel en slogan weer. Ga naar Beheren → Instellingen, en bovenaan onder Site profiel, vul uw Pagina Titel en Sitetagline. Ga dan naar Ontwerp → Aanpassen, ga naar Site-identiteit, en vink het vakje naast aan Sitetitel en slogan weergeven.

De module in Mijn sites waar u uw sitetitel en sitetagline invoegt

Structureer uw pagina's en berichten met de juiste koppen

Toevoegen rubrieken met de Rubriekblok om pagina's en berichten te ordenen en het voor lezers gemakkelijker te maken om uw inhoud te volgen, wat vooral belangrijk is voor langere pagina's en berichten. Klik op het "i" -pictogram in de bovenste werkbalk van de blokeditor om eventuele fouten en onjuiste kopgroottes te bekijken.

Een pop-upvenster dat verschijnt in de blokeditor met informatie over koppen en de structuur van uw bericht of pagina

Selecteer lettertypen en kleuren voor leesbaarheid

Lettertypen en kleuren zijn essentiële componenten op uw site, die persoonlijkheid en stijl toevoegen en uw visuele identiteit online versterken. Vermijd lettertypestijlen en -groottes en kleurenpaletten die uw site moeilijk leesbaar maken en waar u op moet letten contrastof het verschil tussen de duisternis van uw tekst en de lichtheid van uw achtergrond.

De blokeditor geeft een foutmelding weer in Kleurinstellingen wanneer het een slecht kleurcontrast detecteert in het specifieke blok waaraan u werkt.

Een foutmelding die wordt weergegeven in de zijbalk van de blokeditor wanneer een laag kleurcontrast wordt gedetecteerd

Beschrijf duidelijk uw links

Wanneer linken naar een andere pagina of post op internet, maak uw gelinkte tekst beschrijvend. 'Klik hier' is bijvoorbeeld niet zo effectief als 'leer hoe u zich kunt aanmelden voor mijn schrijfworkshop'.

Een korte paragraaf met correct gekoppelde tekst

Voeg bijschriften toe aan uw afbeeldingen

Bij het toevoegen van een afbeelding met de Afbeeldingsblok, voeg een beschrijving van de afbeelding toe in de onderschrift eronder. Hoewel bijschriften optioneel zijn, verbeteren ze de ervaring voor alle lezers door meer context te bieden.

Een foto van een vintage typemachine met een onderschrift

Voeg alt-tekst toe aan uw afbeeldingen

Alt-tekst is essentieel voor mensen die blind zijn of schermlezers gebruiken (ze kunnen alt-tekst horen voorlezen), of mensen die afbeeldingen hebben uitgeschakeld om redenen van snelheid of bandbreedte. Alt-tekst is ook belangrijk voor de SEO van uw site – het helpt zoekmachines te begrijpen waar uw site-inhoud over gaat.

Bij het toevoegen van een afbeelding met de Afbeeldingsblok, ga naar de instellingen van het blok aan de rechterkant en voeg de alt-tekst toe in het vak eronder Beeldinstellingen.

Een voorbeeld van alt-tekst voor afbeeldingen geschreven in het veld Alt-tekst in de instellingen van het afbeeldingsblok

Lees meer over W3C's richtlijnen voor toegankelijkheid van afbeeldingen.

Maak gemakkelijk aanklikbare CTA-gebieden

Met de Knoppen blokkerenkunt u snel call-to-action-knoppen toevoegen aan uw pagina's en berichten. Voor degenen onder u die ontwerp en sluit uw eigen knoppen in met Beeldwidgets, maak knoppen, pictogrammen en andere CTA-elementen met breed genoeg gebieden die gemakkelijk te klikken of te tikken zijn vanaf verschillende apparaten.

U kunt deze tip ook toepassen op tekstlinks. Tikken op een gekoppelde hashtag of asterisk binnen een zin, bijvoorbeeld – vooral op een klein scherm – kan voor sommige mensen moeilijk zijn.

Voeg bijschriften of transcripties toe voor multimedia-inhoud

Als uw site bevat videocontent, overweeg om bijschriften toe te voegen of transcripties op te nemen (het documenteren van spraak, geluiden en acties die op het scherm te zien zijn). Podcast transcripties zijn ook ongelooflijk nuttig; hier is een transcriptie van een recente gedistribueerde aflevering met neurowetenschapper Adam Gazzaley.

Het is het beste als video- en audiocontent niet automatisch wordt afgespeeld, maar als dat niet mogelijk is, moeten de opties om het volume te pauzeren of aan te passen duidelijk op de pagina staan.

Stop nooit met leren en verbeteren

Deze lijst is slechts een inleiding tot enkele praktische tips en richtlijnen! Als u meer wilt weten, verken dan de bronnen op de website W3C Web Accessibility Initiative (WAI) website. Je kunt ook manieren verkennen om mee te doen de toegankelijkheid van WordPress verbeteren.


Leer meer over Global Accessibility Awareness Day en deelnemen aan online evenementen, webinars en podcasts.Source link